Inschrijven

Je inschrijven als woonruimtezoekende

Je kunt je op deze website inschrijven als woonruimtezoekende en reageren op de aangeboden studentenkamers en -studio's van Alwel, Laurentius en WonenBreburg in Breda en Tilburg. Bovendien kun je met dezelfde inschrijving op zoek naar een parkeerplaats.

Om je te kunnen inschrijven:

  • ben je minimaal 16 jaar.
  • volg je een studie bij een erkende Nederlandse onderwijsinstelling óf die ga je binnen nu en een jaar volgen. Hierbij is het belangrijk om te weten dat je student bent als je een studie volgt aan het middelbaar beroepsonderwijs (mbo), hoger beroepsonderwijs (hbo) of universitair/wetenschappelijk onderwijs (WO). Als deeltijdstudent mag je niet meer verdienen dan de inkomensgrens voor passend toewijzen: voor 2024 is bedrag *€ 27.725 en met een maximale maandelijkse huur van € 650,43. *Let op: Bij toewijzen wordt er een inkomstenverklaring opgevraagd. Het inkomen uit een eerder belastingjaar wordt geindexeerd. Een scholier, iemand die middelbaar onderwijs volgt, dus bijvoorbeeld vmbo, havo of vwo, kan zich helaas niet inschrijven bij Klik voor Kamers.
  • ben je ermee bekend dat de studenteneenheid/-kamer specifiek bestemd is voor studenten zoals bedoeld in artikel 7:274d van het Burgerlijk Wetboek.
  • ga je akkoord met ons privacy reglement.

Een inschrijving bij Klik voor Kamers is gratis. De inschrijving kun je jaarlijks verlengen.

Om te reageren en in aanmerking te komen voor een geadverteerde woning moet je minimaal een aanmelding (screenshot studielink)/ bewijs van inschrijving van een erkende Nederlandse onderwijsinstelling kunnen overleggen, dat geldig is 6 maanden voordat je studie start.

Het definitieve bewijs van inschrijving moet uiterlijk binnen 3 maanden na start opleiding worden aangeleverd.

Op zoek naar een niet-studentenwoning?

Ben je op zoek naar een 'gewone' woning in de regio West Brabant, dan moet je je inschrijven bij Klik voor Wonen.

Ben je op zoek naar een 'gewone' woning in de regio Midden Brabant, dan moet je je inschrijven bij Woning in Zicht.

Reageren

Via de pagina Aanbod kun je reageren op kamers met gedeelde voorzieningen, zelfstandige studentenstudio's, tijdelijke studentenwoningen en parkeerplaatsen. Voor de verhuur van studentenkamers en -studio's gelden verschillende spelregels, die onder andere te maken hebben met je leeftijd. Als je bent ingelogd op ‘Mijn Klik voor Kamers’ zie je onder de button 'Passend aanbod’ alleen de woningen waarvoor jij in aanmerking komt. 

Meer informatie

Heb je vragen? Stel je vraag via e-mail [email protected]

Inschrijving starten
link-target="_self" Inschrijven kost ongeveer 5 minuten

Om je gegevens in te voeren en een zoekprofiel aan te maken.

link-target="_self" Inschrijven is gratis

Elk jaar kun je de inschrijving verlengen.

link-target="_self" Bewijs van aanmelding of inschrijving bij je opleiding

Voordat je kunt reageren op geadverteerde woonruimte moet je een bewijs van inschrijving of aanmelding van je opleiding toevoegen.