Huren Breda

Wil je een kamer of studentenflat huren in Breda? Klik voor Kamers heeft een groot aanbod aan kamers voor studenten. Dagelijks worden er op de website advertenties van vrijgekomen kamers geplaatst. Je kunt je inschrijven bij Klik voor Kamers als je een opleiding volgt bij een Nederlandse onderwijsinstelling of die binnen een jaar gaat volgen. Inschrijven is gratis.

Voor het eerst zelfstandig wonen
Je hebt je ingeschreven voor een studie die ver van huis is. Of je wilt met volle teugen genieten van het studentenleven. Studenten besluiten tijdens hun studie vaak om op kamers te gaan wonen. Het liefst in de stad van hun studie of anders in de nabije omgeving. Als je wilt huren in Breda, moet je bij Klik voor Kamers zijn. Wil je per e-mail een tipbericht ontvangen als er voor jou een passende studentenkamer beschikbaar komt? Maak dan een zoekprofiel met je wensen aan.

Informatie over de kamers
Op de website zie je alle aangeboden kamers staan. Bij de advertenties vind je ook nog extra informatie, bijvoorbeeld over de grootte van de kamer of de ligging. Is het een studio, kamer of appartement en ligt het op de begaande grond of op de derde etage? Ook staat er vaak vermeld hoe ver het reizen is naar de universiteit of hogeschool. Handig als je een kamer wilt huren in Breda maar niet weet of de kamer gunstig ligt.

Leeftijd
Je kunt niet op elke kamer of studio reageren. Dat hangt namelijk af van je leeftijd. Als je tussen de 16 en 18 jaar bent, mag je reageren op kamers. Vanaf je zestiende tot je zevenentwintigste kun je op kamers reageren en vanaf je achttiende verjaardag kun je op zelfstandige studentenstudio’s reageren. Ben je ouder dan 27 jaar? Dan mag je alleen nog maar reageren op zelfstandige studentenstudio’s.

Toewijzing
Als je op een kamer gereageerd hebt, is het afwachten of je er ook voor in aanmerking komt. Na het verstrijken van de advertentietijd selecteert het systeem de kandidaat die als eerste in aanmerking komt. Wie dat is, hangt af van de wijze waarop Klik voor Kamers de woning aanbiedt. Dit kan namelijk op verschillende manieren. Soms is de inschrijfduur het belangrijkst. Degene met de langste inschrijftijd, krijgt de kamer als eerste aangeboden. Soms is de eerste reageerder de gelukkige. Maar de studentenkamers worden ook vaak verloot. Uit alle reacties loten we de eerste kandidaat. Het maakt dan niet uit hoe lang je ingeschreven staat.

Geselecteerd
Als jij de geselecteerde kandidaat bent, ontvang je een e-mail met instructies van Klik voor Kamers. Je moet binnen 24 uur laten weten of je de kamer wilt bezichtigen. Als we geen reactie van je krijgen, dan gaat de kamer naar de volgende kandidaat. Je hoeft pas na de bezichtiging aan te geven of je de kamer wel of niet wilt huren. Ben je niet geselecteerd voor de kamer? Dan kun je op je persoonlijke pagina het verloop van het aanbiedproces zien en nagaan of je eventueel nog kans maakt op de kamer.

Voor een geschikte studentenkamer moet je dus bij Klik voor Kamers zijn. Heb je nog vragen over een kamer huren in Breda? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.